Dit artikel delen?

Het is enorm prettig om in de hedendaagse maatschappij links te zijn. Natuurlijk omdat dan aan alle kanten de politieke benoemingen voor het oprapen liggen. Maar ook omdat een links mens geen argumenten nodig heeft en zijn of haar motieven nooit kritisch worden bevraagd. Het is dus fijn om links te zijn! Een veelgestelde vraag is dan ook: ‘Hoe moet een mens met gezond verstand tóch links worden?’. We helpen u graag met deze gratis (onthoud dat woord, als linksmens zult u het veel gebruiken) cursus!

Wat ook uw politieke achtergrond is, het kan altijd: links worden. En het is minder moeilijk dan het in eerste instantie lijkt. Deze cursus bestaat uit drie delen. In het eerste deel leert u wat de definitie van links is. In het tweede deel leert u hoe u uw gezonde verstand kunt onderdrukken en hoe u als links mens eenvoudig elke discussie kunt winnen. In het derde deel geven we u tips en trucs om als links mens eenvoudig door het leven te gaan.

Visionair des Vaderlands
Voor een andere visie

De definitie

Om als links mens door het leven te gaan moet u natuurlijk weten wat links is. Om het kort samen te vatten: links wil alles wat hen niet aanstaat door de overheid laten regelen. Dat maakt het zijn van een links mens zo overzichtelijk en daarmee prettig. Zodra er iets is wat u niet aanstaat is het antwoord dat de overheid het beter moet regelen. Of het nu gaat om kleine of grote dingen, de overheid moet het regelen. Liefst natuurlijk beter en gratis. Niemand is tegen verbetering, en er zijn ook maar weinig mensen die gratis vervelend vinden, dus u heeft altijd een meerderheid achter u staan.

De essentie van het linkse denken

De essentie van het linkse denken, hoewel dat woord eigenlijk tussen aanhalingstekens dient te staan, is dat niemand ooit ergens verantwoordelijk voor gehouden kan of mag worden. Links, ook wel collectivisme genoemd, ziet alles als collectief. En vooral schuld is zo’n ding dat altijd als iets collectiefs wordt gezien. Indien een individu dus iets doet dat niet goed is, dan is dat altijd de schuld van het collectief, en daarmee niet meer van het individu. Dat maakt het leven voor individuen een stuk eenvoudiger, de oorzaak van welk falen dan ook ligt buiten de eigen verantwoordelijkheid.

Dit is duidelijk te zien in de criminologie, waar de schuld van het feit dat iemand een moord heeft begaan altijd buiten de dader ligt, maar bijvoorbeeld de schuld is van een slechte jeugd waarbij de overheid niet op tijd heeft ingegrepen, of aan sociaal-economische omstandigheden. Niet de dader heeft schuld maar het collectief. Dat ontslaat elk individu van zijn eigen verantwoordelijkheid en daarmee kan de linkse mens altijd pleiten voor meer overheidsingrijpen. Exact wat de linkse mens wenst.

Belangrijk hierbij is wel dat de dader geen witte man is. Is de dader wel een witte man, dan is de schuld natuurlijk duidelijk. Witte mannen zijn namelijk ook een collectief, en per definitie schuldig.

Het werkt beide kanten op

Dit concept werkt ook andersom, het eigen succes is volgens linkse mensen altijd te danken aan het collectief. Obama beschreef dat destijds zo treffend toen hij tegen een loodgieter over zijn bedrijf zei: ‘You did not build that!’. Als iemand een succesvolle onderneming heeft opgebouwd dan is dat niet aan die persoon en zijn inspanningen te danken, nee, het is het collectief dat dit mogelijk heeft gemaakt. Dit dankzij onder andere staats-onderwijs, staats-infrastructuur en staats-gezondheidszorg. Of welke staatsgestuurde sector dan ook.

Waarmee de linkse mens meteen de door haar gewenste plundering van het succesvolle individu goed kan praten. Als iemand immers succes heeft dan is dat dankzij het collectief, en mag diegene dus ook door dat collectief gedwongen worden om fors bij te dragen aan welk ideaal dan ook op dat moment in de mode is.

U ziet het al, links denken is ideaal. Doe je iets fout is het de schuld van een ander, maar doet een ander iets goed, dan mag je daar naar hartenlust van meeprofiteren.

Geweld

Een misvatting over het linkse gedachtegoed is dat links tegen geweld is, ja, zelfs pacifistisch zou zijn. Niets is minder waar. Linkse mensen zijn voorstander van geweld, maar willen geweld zo veel mogelijk collectiviseren. En dus in handen leggen van de staat.

Geen links mens heeft er moeite mee om gewapende mannen of vrouwen op een burger af te sturen die zijn belastingen niet betaalt. Of die iets in linkse oren vervelends zegt. Geweld is in de linkse wereld een prima middel als dat het collectief zo uitkomt. Dit in tegenstelling tot het individu, dat mag nooit geweld gebruiken, maar dient daartoe het collectief te gebruiken. Een inbreker slaan is uit den boze, de politie bellen zodat die de inbreker kunnen neerschieten is daarentegen een nobele daad. Het vereist nogal wat acrobatische toeren in de hersenen om dit soort ‘logica’ te doorgronden, maar daar is deze cursus dan ook voor.

Met bovenstaande informatie wordt het mogelijk een definitie van links te geven. Linkse mensen zetten het collectief boven het individu, en zijn bereid geweld te gebruiken tegen een individu indien men denkt dat het collectief daar beter van wordt.

Zo wordt iets als een vaccinatie-plicht heel eenvoudig door het linkse brein verwerkt: het gaat om het collectief, dus het individu mag gewoon gedwongen worden. De linkse mens ziet daar geen enkel probleem in, dat er geweld gebruikt moet worden om mensen te dwingen vinden linkse mensen alleen maar normaal.

Binnenkort volgt deel twee van de cursus, waarbij we dieper ingaan op het onderdrukken van het gezond verstand, zodat je links kunt worden. Hou deze site dus in de gaten!

Vond je dit artikel leuk om te lezen?

Volg deze link, en doe een éénmalige donatie of wordt vaste donateur! Eeuwige dank zal jouw deel zijn, en het maakt nieuwe artikelen mogelijk.