Voor een andere visie

Failliet. Of niet?

Dit artikel delen?

Laat ik het maar gewoon eerlijk zeggen: ik ben failliet. Letterlijk geen cent meer te makken. Wat dat concreet gaat inhouden? De toekomst zal het leren, maar de kans is groot dat ik op korte termijn mijn huis zal moeten verlaten en bij het Leger des Heils mag gaan slapen. Korte termijn? Zeg maar gewoon aanstaande vrijdag 18 augustus.

LET OP: UPDATE, de aandelen zijn uitverkocht!

Failliet. Of niet?

Een vicieuze cirkel

Het is een lekkere vicieuze cirkel waar ik in terecht ben gekomen. Of waar ik mezelf in heb gebracht. Lichamelijk niet helemaal lekker, hartaanval, baan kwijt, depressief, nauwelijks inkomen, vanwege te lang in het buitenland gewoond geen recht op een uitkering, geldzorgen, nog meer depressie. Kortom: het leven is kut. Dus laten we maar een laatste poging doen om uit die cirkel te komen. Voor de trein springen kan altijd nog. Nou ja, niet voor de trein natuurlijk, dat wil je zo’n machinist niet aandoen.

Misschien wel mijn grootste probleem is dat ik altijd dingen zelf wil oplossen. Ik ben niet zo van het hulp vragen. Ik ben een volwassen kerel, dan moet je ook je problemen op een volwassen manier oplossen. Maar nu lukt me dat dus niet meer. Dus vraag ik hulp aan jou, lieve lezer. Maar niks voor niets natuurlijk.

Aandelen in deze site

Daarom vraag ik je een aandeel in mijn site te kopen. Aandelen in deze site? Zoals je ziet staan er wat advertenties op de site, en heb ik een backme.org pagina wat soms wel wat oplevert. Nog niet genoeg, maar goed. Dus nee, het is niet de beste investering die je kunt doen, als je wilt investeren voor je pensioen zou ik wat anders aanraden. Maar om investeringsadvies te mogen geven heb je tegenwoordig geloof ik een vergunning nodig, dus dat doe ik maar niet.

Hoe dan ook, ik wil 500 aandelen in vdesv.nl aanbieden voor €10,- per stuk. Natuurlijk kun je ook grootaandeelhouder worden als je dat wilt. Daarmee kan ik de achterstallige huur betalen en de komende maanden doorkomen, binnenkort heb ik eindelijk weer een vaste baan, dus het zou een enorme verlichting zijn.

Maar uiteraard heb je als aandeelhouder, feitelijk eigenaar van mijn site, ook invloed.

Wat levert het op

Ten eerste: aandeelhouders zijn altijd welkom voor een kop koffie of een biertje bij mij in Groningen. Wie wil dat nou niet? Daarnaast kun je als aandeelhouder ook nog eens directe invloed hebben op mijn artikelen. Wil je een onderwerp besproken hebben? Geen probleem, een mailtje naar aandeel@vdesv.nl is genoeg, en ik ga voor je aan de slag. Mits ik natuurlijk de tijd beschikbaar heb en iets zinnigs over het onderwerp te melden heb. Maar daar komen we wel uit. Ik heb ruim 500 artikelen geschreven over allerlei onderwerpen.

Daarnaast heb je natuurlijk elk jaar recht op een winstuitkering. Verwacht daar niet al te veel van, maar met een beetje mazzel krijgen we een vliegwiel-effect. Aandeelhouders krijgen (als ze dat willen) een wekelijkse mail met updates, jullie gaan hopelijk de artikelen weer delen, waarna er weer meer bezoekers komen en hogere advertentieinkomsten. Stel je daar niet te veel van voor, op goede dagen wil Google me wel €4,- uitbetalen, maar het is een begin! En als aandeelhouders kunnen we dat natuurlijk steeds groter maken. Ja, ik ben dan wel depressief, ik kan ook nog optimistisch denken.

Praktisch

Kortom: ik wil je vriendelijk vragen om aandeelhouder te worden en als het even kan dit artikel te delen. Per aandeel is dat dus een tientje. Twee biertjes op een terras, voor mij het verschil tussen wel of niet hier kunnen blijven wonen. Leven of overleven.

Heel praktisch: maak voor elk gewenst aandeel €10,- over op XXXX, tnv KPGH Winkelaar, onder vermelding van je mailadres. Het is allemaal niet geautomatiseerd natuurlijk, maar je krijgt zo snel mogelijk een bevestiging per email.

Wil je dat niet? Even goede vrienden natuurlijk. Het is van mijn kant uit ook maar een noodkreet, een laatste strohalm. Maar er zijn nog duizend andere goede doelen, dus alle begrip als je niet meedoet.

Update

Dit is echt bizar. Ik kom er laten natuurlijk nog op terug, maar wat een bizarre snelheid. De ‘aandelen’ zijn inmiddels letterlijk uitverkocht! Zo veel mensen, soms met enorme bedragen, ik had dit niet zo verwacht.

Vanuit de grond van mijn hart heel erg bedankt! Nu de boel nog even verwerken.

Tot hier gelezen? Dank je wel. Delen is lief!

25 reacties

 1. M.

  Lieve, ik bewonder je openheid en steun je graag.

  Ik koop met liefde een paar aandelen, wat een goed idee!

  Ik wens je heel veel sterkte, succes en licht in je hoofd en Hart.

  M.

 2. Marjo

  Ondersteun je. Sterkte, hopelijk gaat het allemaal lukken erger te voorkomen.

 3. Marjo

  Sterkte

 4. Gerrit Bosch

  Ik hoop dat je genoeg steun krijgt om de komende tijd te overbruggen. Ik heb 20 euro op je bankrekening overgemaakt. Het is misschien niet veel, maar hoop dat alle kleine beetjes helpen.

  • K. Winkelaar

   Heel erg bedankt Gerrit! Gelukkig ben je niet de enige. Zal vanavond wel een update plaatsen.

 5. Niko

  Wij Groningers moeten elkaar toch een beetje steunen! Succes

 6. Annemieke Derksen

  Het is je gegund.
  Laten we mekaar daar helpen en ondersteunen waar het kan en op die manier de vibes hoog houden. Daar is geen NWO tegen opgewassen.

 7. E.J. Kloosterhuis

  Ik heb net zo iets mee moeten maken toen na bankencrisis mijn markt compleet was ingestort en mijn bedrijf failliet ging.
  Na ruim 700 sollicitaties maar opgegeven dat ik ooit nog werk krijg.
  Leef nu op bijstandsnivo, 30% afgekeurd, maar leuk appartement uiteindelijk na eerst 5 jaren in een gevoelsmatige gevangenis te moeten wonen.
  Waren wij toen blij mee, want anders waren wij ook dakloos.
  Leger des Heils hielp ons aan een flat.
  Ik help een beetje met 1 aandeel, maar hoop dat meerderen volgen.
  Dan ga je het vast redden! Heel veel sterkte en geluk!
  Groeten, Ed

 8. Martin

  20 overgemaakt

  Jongen, jammer dat er niet meer in zit mahjah wao he
  Als je de wind weer wat in de rug hebt trakteer je maar een keer op een drankje bij de Zusters

  Been there, done that, heb zelf ook bijna een jaar bij een maat op zolder gewoond om weer iets op poten te krijgen..

  Succes ouwe

  Brohugg, Aldnuut

 9. Ester Krause

  Hoi!
  We kunnen elkaar de hand schudden. Ook ik heb begin deze maand dezelfde vraag aan het collectief moeten stellen. Het vraagt nogal wat om trots, schaamte en oordelen opzij te zetten en om hulp te vragen. En wat is het dan fijn om te zien dat er inderdaad mensen zijn die bereid zijn te helpen, zelfs mensen die je niet kent. Confronterend ook om te zien dat er velen zijn die dat niet of nauwelijks doen… een les in kijken wat er wél is, was mijn conclusie. Omdat ik in eenzelfde penibele situatie zit heb ik slechts het minimale bijeen kunnen schrapen, maar heb je actie ook gedeeld op Facebook. Succes en sterkte!

  • A. Reker

   Ik heb ook 20 euro overgemaakt.
   Emailadres bijgevoegd.
   Ik hoop voor je, dat dit, met alle anderen die iets doneren, een stap in de goede richting is
   Véél suc6 toegewenst.
   Gr. Ton

  • K. Winkelaar

   Bedankt Esther. Het is ongelooflijk hoeveel positiviteit er toch los komt. Hoop ook wat voor jou te kunnen doen als het nodig is.

   • Ester Krause

    Hoi Kim, wat goed om te zien dat je in één dag uit de brand bent! Ik wens je veel rust toe de komende periode 🙂

    Mijn netwerk is niet zo groot en de doneeractie die ik had uitgezet lijkt bijna ‘uitgewerkt’ te zijn. Ik zit nu op 33% (wat wel al heel fijn is!) van het benodigde bedrag om met name de huurschuld die ik al een jaar achter me aansleep in te kunnen lossen.

    Op Twitter ben ik zelf niet actief in die zin dat ik nooit post en volgers heb, ik lees alleen. Mocht je mij willen helpen, dan zou het super zijn als je mijn hulpvraag zou willen delen in jouw Twitter netwerk.
    Ik vind het nog steeds wel een uitdaging om aandacht te vragen voor support, wil niet telkens mijn eigen hulpvraag pushen op social media. Heb er nu ook een nacht over moeten slapen om jou te vragen mij te helpen… en of ik jou en mijzelf in de positie plaats de eventuele harde oordelen van Twitteraars te ‘moeten’ gaan lezen. Dus als je mijn oproep liever niet deelt, dan begrijp ik dat!

    Voor een uitgebreide toelichting op mijn situatie hier de link: https://steunactie.nl/actie/wil-je-mij-helpen-1/-23693

 10. Fred Hartsuiker

  Beste heer Winkelaar,

  Heb zojuist de kosten voor 5 aandelen aan u over gemaakt, en wens u veel sterkte en succes.

  Groeten Fred

 11. Wim

  Het is nog nooit zo donker west ………..
  Heb 20 overgemaakt hoop dat je er wat aan hebt kerel.

  Groet oet Pekel

  Kop der veur !

 12. Peter

  Op dit moment kan ik niet doneren, maar ik hoop dat je een goede doorstart kan maken.

 13. Anthony

  Hoi Kim,

  Denk dat het tijd is om de banden maar weer eens formeel aan te halen. De aandelen zijn reeds vergeven maar misschien kan je blog nog een sponsor/adverteerder gebruiken.

  Verneem het graag van je.

  Anthony

  • K. Winkelaar

   Hey Anthony! Bedankt voor je reactie. Je hebt mijn nummer toch? Kan altijd even bellen!

 14. J.H. Buitelaar

  Beste Kim,

  Wat goed dat dit zo’n hit is. Ik was er gelukkig op tijd bij en heb er ook enkele weten te bemachtigen. Ik zal binnenkort wel eens op de koffie komen in het Hoge Noorden! Haha.

  Groeten, Jaron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2024 Visionair des Vaderlands

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑